Elkapták a tavalyi 33 milliós rablás egy újabb gyanúsítottját

A rendőrök három gyanúsítottat már júniusban elfogtak.

2021. október 26., 13:09

Szerző:

Letartóztatta a bíróság a tavaly decemberi 33 millió forintos budai rablás negyedik gyanúsítottját. A végzés nem végleges – tájékoztatta a kényszerintézkedést indítványozó Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.

Közleményükben felidézték: egy 52 éves és egy 44 éves férfi tavaly december 10-én kora reggel az I. kerületi otthona előtt támadt rá egy cégvezetőre, aki a munkavállalók bérét szállította. A támadók a sértettet bántalmazták, gázsprayvel lefújták és elvettek tőle több mint 33 millió forintot. A rablók két társa, egy 47 és egy 40 éves férfi gépkocsikkal várakozott a közelben, és segített elmenekülni a helyszínről.

A rendőrök három gyanúsítottat már júniusban elfogtak, negyedik társukat, a 44 éves férfit pedig október 18-án, ezután őrizetbe vették, és jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Három gyanúsított letartóztatását a bíróság már nyáron elrendelte, azóta egyikük enyhébb kényszerintézkedés, bűnügyi felügyelet alá került. Az ügyészség azt közölte, hogy a megalapozott gyanú szerint a most elfogott férfi volt az egyik bántalmazó.

(Kiemelt kép: police.hu)