Elhunyt a tiramisu megalkotója

Az édesség "atyja" 93 éves korában hunyt el.

2021. október 31., 17:14

Szerző:

Kilencvenhároméves korában meghalt Aldo Campeol, a tiramisu édesség "atyja" – írta az MTI. Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccehrie étterem tulajdonosa az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanottodas séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, marsalával és amorettóval ízesítve.

Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután gyorsan elterjedt világszerte. Még ma is számos vendég keresi fel a Le Beccherie éttermet, hogy megkóstolja a valódi tiramisút. 2017 óta Olaszországban tiramisu-világbajnokságot is rendeznek. A világ minden részéből érkeznek a megmérettetésre, hogy elnyerjék a legjobb tiramisu-készítő címét.

(Kiemelt kép: Tiramisu Fotó: Pixabay)