Elhelyezés nélkül kilakoltatott egy nőt a gyermekével és az élettársával együtt a IX. kerületi önkormányzat

2018. szeptember 19., 12:30

Szerző:

Hiába törlesztette folyamatosan a tartozását, utcára tett a IX. kerületi önkormányzat egy nőt, gyermekét és élettársát. A Város Mindenkié aktivistái a helyszínen tiltakoztak az eljárás ellen - látható a Mérce helyszínen készített videóján.

A hvg.hu úgy tudja, hiába állták el az aktivisták a lakás ajtaját, a kilakoltatást végül nem sikerül megakadályozni. A Mérce élő videóján látszott, ahogy készenléti rendőrök emelnek ki a területről embereket, többek között egy idős urat.

A demonstrálók „Családok Éve” molinókkal érkeztek, célozva a kormány szavakba foglalt célkitűzéseire, amivel szemben egyre több család kerül az utcára.

A Mérce szerint a nőt elhelyezés nélkül tette ki a lakásból az önkormányzat. A Város Mindenkié csoport úgy tudja, a család 20 éve él a 29 négyzetméteres, penészes lakásban egy lakóházban, amelyben évek óta állnak üresen önkormányzati tulajdonú befalazott lakások.

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.