Elfogták a börzsönyi kengurut

A napok óta a térségben kóborló kengurut először motorral, majd futva, végül hálóval sikerült a Verőcén élő Kovács Tamásnak és unokatestvérének további csapatmunka segítségével elfognia. A kimerült állat már jól van, gazdája érkezéséig befogadta őt a kosdi Robirtok.

2022. július 20., 15:39

Szerző:

Kovács Tamás a 0627.hu-nak elmondta, hogy kedd reggel az unokatestvére felhívta őt, hogy a településen a Magyarkúti úton látták a kengurut. Ekkor motorral a helyszínre siettek, ahol meg is látták a kóborló állatot.

A kengurut követték Verőce felé a Katalinpusztai úton, majd ezt követően egy rétre jutottak, ahonnan az állat tovább ment a Lósi völgyhöz vezető útra. Innen egy körbezárt területre jutottak, ahol leszállva a motorról mintegy fél órán keresztül futva próbálták elkapni az állatot, mely igen nehéz feladatnak bizonyult. Itt már többen a segítségükre siettek, és végül öten, csapatmunkában, egy háló segítségével sikerült bekeríteniük a kengurut.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: youtube/nyugat.hu)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.