Életfogytiglant kapott a nőkkel erőszakoskodó népligeti gyilkos, akinek elfogásáról videó is készült

2019. október 17., 13:17

Szerző:

A 31 éves férfi 2016. október 12-én este a IX. kerületi Boráros téren megismerkedett egy hajléktalan életmódot folytató nővel, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta a férfi ajánlatát, ezért tömegközlekedési eszközzel a Népligetbe mentek, ahol egy sötét, bokros területen italozni kezdtek. A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a sértettet, majd különösen kegyetlen módon megverte és a magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolva a parkban hagyta.

A nő a helyszínen meghalt.

2017 decemberében ugyanez a férfi a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nők ellen is elkövetett bűncselekményeket. A vádirat szerint négy nőt támadott meg, akiket szexuálisan bántalmazni akart. A sértettek hangosan segítséget kértek, ezért a vádlott elmenekült, de előtte mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta,

egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nagy erőkkel, még 2017 decemberében elfogták a férfit.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A bíróság a férfit bűnösnek mondta ki és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet jogerős – tudatta az Ügyészség.

A férfi elfogásáról annak idején videó készült, íme:

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését.