Elengedik a rádiók és a televíziók félévnyi médiaszolgáltatási díját

Az NMHH azt közlése szerint a döntésnek köszönhetően 341 médiaszolgáltató - és az ott dolgozó több ezer munkatárs - gazdasági kilátásai javulnak.

2021. április 9., 13:05

Szerző:

Az NMHH azt közlése szerint a döntésnek köszönhetően 341 médiaszolgáltató - és az ott dolgozó több ezer munkatárs - gazdasági kilátásai javulnak. Április 8-án hatályba lépett a médiatörvény médiaszolgáltatási díjfizetési kötelezettségre vonatkozó szabályainak a veszélyhelyzet alatti eltérő alkalmazásáról szóló kormányrendelet - tudatták. Ennek értelmében a kereskedelmi lineáris médiaszolgáltatók tavalyhoz hasonlóan, a koronavírus-világjárványra tekintettel, mentesülnek a negyedéves médiaszolgáltatási díj megfizetése alól a veszélyhelyzet megszűnésének napja szerinti negyedév végéig - tették hozzá.

Ismertették: a kormányrendeletben foglaltaknak eleget téve az NMHH az első negyedévre már befizetett médiaszolgáltatási díjakat elszámolja a médiaszolgáltatásra jogosult javára a veszélyhelyzet megszűnésének napja szerinti negyedévet követő negyedévre esedékes díjban. Az idei második negyedéves médiaszolgáltatási díjat nem kell befizetni, így legalább fél évre szóló díjmentességet kap az érintett 341 szolgáltató.

Az intézkedésnek köszönhetően 374 kereskedelmi médiaszolgáltatás - 81 rádió és 293 televízió üzemeltetője - jut könnyítéshez a koronavírus-járvány által sújtott gazdasági és médiapiaci helyzetben - írták.

(Kiemelt kép: MTVA Fotó: Zih Zsolt)