Elege lett a Fidesz hazugságaiból és lopásaiból, Dunaújvárosban is összefogott az ellenzék

2019. június 3., 12:57

Szerző:

Rajta Dunaújváros! néven fogott össze az ellenzék Dunaújvárosban az önkormányzati választásra – írja a 24.hu a jobbikos Pintér Tamás országgyűlési képviselő által közzétett videó alapján.

Az összefogás vezetője Tóth István, Dunaújváros korábbi jegyzője.

Pintér Tamás közös polgármester-jelölt sajtótájékoztatón többek között arról beszélt, hogy Dunaújváros tavaly áprilisban megüzente, hogy elege van. A dunaújvárosiak igazságérzete erős, miközben

évek óta szenvednek a Fidesz népbutító hazugságaitól, lopásaitól.

A közlemény szerint a választói akaratot figyelembe véve döntött úgy a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Párbeszéd és a Lehet más a Politika, hogy Pintér Tamás jelenlegi országgyűlési képviselőt fogják indítani polgármesterjelöltként, hogy az őszi önkormányzati választások során egyetlen kihívója legyen a Fidesz jelöltjének.

Az Azonnali eközben beszélt is Pintér Tamással, arról ír, aki szerint ami az MSZP-t illeti, az elnökség csatlakozna az ellenzéki együttműködéshez, A vonakodás oka az lehet – hívja fel a figyelmet a portál az Átlátszó áprilisi cikkére –, hogy a dunaújvárosi MSZP-elnök, Pintér Attila a társtulajdonosa annak a cégnek, amely 662 millió forint EU-s uniós támogatást nyert el annak ellenére, hogy az előző évi árbevételét magasan meghaladó mértékű zálogbejegyzések van a cégen. Korábban az MSZP-s politikus cégének más projektjei is részesültek EU-s támogatásban. 

Már több város bejelentette, hogy az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltet indítanak az őszi önkormányzati választásokon. Így többek között Egerben, Szombathelyen, Szigetváron, de e még Orbán Viktor miniszterelnök szülővárosában, Székesfehérváron is megvalósult az ellenzéki összefogás.