Elég csúnyán szerepelt a Sinopharm – megjöttek a fővárosi antitest-vizsgálat eredményei

A minta nem reprezentatív.

2021. július 13., 17:52

Szerző:

Összesen 1760 fő eredményét értékelték ki, akik önkéntesen jelentkeztek tesztelésre. A minta nem reprezentatív, mivel nem véletlenszerűen választották ki a résztvevőket, és nem alkalmaztak súlyozást sem – írja a 24.hu.

A főváros még június végén biztosított tizenkilencezer ingyenes antitest-tesztet a 60 év feletti budapestiek ellenanyagszintjének mérésére, később újabb ezer ingyenes antitest-vizsgálatot ajánlott fel a főváros a budapestieknek. Ennek jöttek meg az eredményei.

Az AstraZeneca, a Janssen és a Moderna vakcinájával oltott résztvevőknél 100 százalékban jelen volt az IgG antitest. A Pfizer/BioNTech-vakcinánál 99,25 százalékos, a Szputnyik V-vakcinánál pedig 94,53 százalékos volt az antitestes védettség, míg

a Sinopharm vakcinájánál mindössze 76,1 százalékos volt, azaz a kínai vakcinával oltottak negyedénél nem tudtak antitestes védettséget kimutatni.

(Kiemelt kép: Beoltanak egy nőt a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 11-én. Fotó: Balázs Attila / MTI)