Eldőlt a Damjanich utcai épület sora: a zeneiskoláé lesz

Lezárult a VII. kerületi Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára kiírt pályázat, a Molnár Antal Zeneiskola költözhet az ingatlanba. Korábban szó volt arról, hogy a Freeszfe Egyesületé lesz az épület.

2021. május 6., 14:02

Szerző:

A kerület polgármestere, Niedermüller Péter szerint „a döntéssel győzött az átláthatóság, mivel a tankerület vezetője elfogadta, hogy eddig példa nélkül álló, előremutató módon, nyilvános pályázaton kell indulnia az épület bérleti jogáért, és a használatért bérleti díjat kell fizetnie".

Ez a Damjanich utcai ingatlan korábban politikai csatározások színtere lett, mivel februárban rövid ideig úgy nézett ki, hogy a Freeszfe Egyesület hallgatói költöznek be az ingatlanba.

Freeszfe Egyesület február 8-án vehette át egy Damjanich utcai épület kulcsait Erzsébetváros polgármesterétől, Niedermüller Pétertől, miután egy nyílt pályázat nyerteseiként erre – havi kétmillió forintos bérleti díjjal – jogosultságot nyertek. A helyi Fidesz ugyanakkor azonnal kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, az épületet valójában egy zeneiskolának szánták, a Molnár Antal Zeneiskola pedig megdöbbenésének adott hangot. Az önkormányzat ugyanakkor azt mondta: nem született olyan határozat, amely az ingatlant nekik ítélte volna.

A Freeszfe Egyesület napokon belül lemondott a nyílt pályázat útján nyert Damjanich utcai épület bérleti jogáról, amit most nyilvános pályázaton régi-új használója, a Molnár Antal Zeneiskola nyert el.

(Kiemelt kép: FreeSZFE Facebook-oldala)