Elaltatták Norbit, a Fővárosi Állatkert tigrisét

Az Állatkert öreg tigrise 18 éves volt. Videóval búcsúztak tőle.

2021. május 14., 14:39

Szerző:

Péntek reggel az „örök vadászmezőkre” távozott Norbi, a Budapesti Állatkert idős szibériai tigrise. Norbi 2003. március 15-én született a Hannoveri Állatkertben, és 2004. november 18-a óta élt Budapesten. Az itt töltött évek során párjával, a nála három évvel fiatalabb Nivával összesen öt kölykük született. A tigrisek a természetben átlagosan 8-12 évig élnek, az ennél hosszabb élettartam már ritkaságnak számít. Az állatkertekben – a legtöbb állathoz hasonlóan – a tigrisek is tovább élnek, de a 18 év már az állatkerti tigriseknél is tekintélyes kornak mondható, különösen a hím állatok esetében, akik rendszerint rövidebb ideig élnek, mint a nőstények.

Az idős korral járó gyógyíthatatlan betegségei az elmúlt időszakban már nagyon megnehezítették Norbi életét, s az elmúlt napokban tovább rosszabbodott az állapota. Így az állatorvosok ma reggel az állat elaltatása mellett döntöttek. Norbitól a közösségi oldalon egy videóval búcsúztak.

(Kiemelt kép: László Melinda)

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.