Eladja a kormány a mátraházai honvéd üdülőt is

Piacra dobják a mátraházai honvéd üdülőt, azaz a 4. számú Kiképzési, Oktatási, és Regeneráló Központot.

2023. szeptember 27., 12:36

Szerző:

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter friss döntése szerint a honvéd üdülő is felkerült a miniszter által eladásra kijelölt rekreációs célú ingatlanok listájára – számol be a Gyöngyös ma.

A 2024-es költségvetést megalapozó törvény szerint a miniszter bármelyik állami szerv tulajdonában álló ingatlant kijelölheti egyszerűsített eljárásban történő értékesítésre. A VálaszOnline-hoz került dokumentumok alapján hatalmas kiárusításra készül a kormány: hetvennégy ingatlan eladását készítették elő.

A mátraházai honvéd üdülőt szeptember 4-én zárták be minden magyarázat nélkül. Az ingatlant kezelő Honvédelmi Minisztérium a portálnak elmondta, a 4. számú KORK, azaz a mátraházai honvéd üdülő is rajta van ezen a listán. Hozzátették, ugyan az épület a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében van, a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja, így az ingatlan értékesítéséről ők tudnak bővebb felvilágosítással szolgálni – ők azonban nem válaszoltak a megkeresésre. 

Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a tulajdonos továbbra is a Magyar Állam. A portál felveti annak a lehetőségét, hogy a Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Group vetett szemet az ingatlanra, ők azonban cáfolták az információt. 

(Kiemelt kép: Nagy Márton, gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter. Fotó: Századvég Konjunktúrakutató, Facebook)