Ekkora osztalékot fizetett ki Orbán Viktor apjának bányacége

Az éves  5 milliárd forintos forgalomból 1,8 milliárdos nyereséget ért el a Dolomit Kőbányászati Kft.

2022. június 1., 09:52

Szerző:

Jó éve volt a Dolomit Kőbányászati Kft.-nek, a cég forgalma 5 milliárd forintra nőtt, a nyereség pedig 1,8 milliárd forint lett. A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy 1,8 milliárd forint osztalékot ki is vesznek a cégből, írja a hvg.hu.

A vállalat 51,1 százalékos többségi tulajdonosa Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja. Rajta kívül még hét társtulajdonos osztozik a cég nyereségén. A bevétel nagy része a kövek értékesítéséből származik, ebből 4,3 milliárd forint bevétele lett a gánti bejegyzésű vállalkozásnak. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én. A Ferencváros története során először hódította el a Ligakupát, miután a fináléban 5-1-re legyőzte a címvédő Videotont.  Fotó: Beliczay László/MTI)

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta George Friedman magyar származású, nemzetközileg elismert amerikai geopolitikai stratégát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.