Éjszaka is látogatható lesz a Fővárosi Állat- és Növénykert

Jövő hét csütörtöktől elkezdődik az esti séták szezonja a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahova a kert kulisszái iránt érdeklődő látogatókat várják előzetes regisztráció után.

2022. július 14., 15:20

Szerző:

A kéthetente csütörtök esténként meghirdetett program évek óta nagy népszerűségnek örvend, idén pedig számos új helyszínt is bekerül az esti program állomásai közé - közölte Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője az MTI-vel.  A kiscsoportos vezetett sétákon az érdeklődők megtekinthetik például az állatorvosi rendelőt vagy a takarmánykonyhát, a gondozók egészen közelről bemutatják a legkülönlegesebb állatokat, de még a Cápasuli egyébként láthatatlan részét is be lehet majd barangolni. 

Az eddigi évek során a program résztvevői jártak már a zsiráfok fellegvárában, kézbe vehették az óriáskígyót, és megismerkedhettek Gézával, a tapírral is. A sorozat jövő héten csütörtökön kezdődik és egészen szeptember végéig tart, rossz idő esetén a sétát másnap rendezik meg. Az esti sétákat angol nyelven is meghirdetik, a programokra a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján lehet jelentkezni.

(Kiemelt képünk: A Fővárosi Állat- és Növénykert főkapuja a főváros XIV. kerületében, a Városligetben. Az Állatkert épületeit és építményeit 2009-ben műemléki védettség alá helyezték. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.