Újabb kedvezményt kapnak a nyugdíjasok

Egyre több nyugdíjas jut hozzá ehhez a juttatáshoz.

2024. július 22., 17:55

Szerző:

Az ingyenes applikáció után újabb kedvezményt kapnak a nyugdíjasok: a Gondosórára most már telefonon is lehet regisztrálni – írja a Dívány. Ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a kormány azok számára, akik még nem regisztráltak a Gondosórára, és az internet helyett inkább telefonon intéznék a regisztrációt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója vasárnapi, Facebookon közétett bejegyzésében.

Mint azt Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos elmondta, a Gondosóra program új fejlesztése során a zöldszámot azok számára vezették be, akik eddig nem regisztráltak, és internet helyett inkább telefonon tennék meg mindezt. Az érintettek így mostantól az ingyenes applikáció után ingyenes telefonszámon – 06 80 804 050 – is jelentkezhetnek. A politikus videójában elmondta:

a zöldszám bevezetése újabb kedvezményt, támogatást és könnyítést jelent az idősebb korosztály számára.

Újabb applikációval bővült a Gondosóra, a hozzátartozók is értesítést kapnak, ha bajba kerül a nyugdíjas szeretttük

Amint arról a 168.hu is beszámolt, az applikációt a Gondosóra felhasználói és hozzátartozóik is letölthetik telefonjukra, így értesítést kaphatnak, ha az idős ember veszélybe kerül, továbbá az alkalmazás segítségével nyomon követhetik az ezzel kapcsolatos legfrissebb információkat.

Emellett az IOS és Android platformon egyaránt elérhető app azonnali riasztást küld, ha az óra esésérzékelője bekapcsol – mondta Nyitrai Zsolt, jelezve, hogy az alkalmazással gyorsan elintézhető az adatmódosítás és a hibabejelentés is. Ezekkel és az applikáció többi funkciójával sokkal hatékonyabbá válik a gondoskodás, magasabb szintre lép a biztonság – hangsúlyozta.

Nem ez a Gondosóra első komoly fejlesztése


A nyugdíjas, 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) pénteken Budapesten. A dokumentum aláírásán Hankó Zoltán kamarai elnök elmondta, a programhoz való csatlakozás első lépése a gyógyszerészek edukációja és támogatásuk elnyerése a Gondosóra népszerűsítéséhez.

(Fotó: Alexas_Fotos via Pixabay)

12:16

Beköszöntött a zord idő, reméljük, egyelőre csak átmenetileg. Azonban ez a néhány nap is rendesen megdobhatja a rezsit, ha nem a megfelelő módon fűt. Mutatjuk, mire figyeljen oda!