Egynegyedéig sem tudja megtölteni nézőkkel az új stadionját a MOL Vidi, pedig ez a stadion 14,6 milliárd forintba került

2019. február 10., 21:24

Szerző:

2018. november 21-én Welhello-koncert és egy Újpest FC ellenii meccs kíséretében adták át milliárdos vállalkozó és miniszterelnöki kötélbarát Garancsi István futballklubjának, a MOL Vidinek az új stadionját. A stadion 14,6 milliárd forintba került, 14 200 férőhelyes, és pillanatnyilag a legmodernebb stadion Magyarországon, az UEFA 4-es kategóriában szereplő követelményeknek megfelelően alakították ki, aminek ellenére kong az ürességtől, a 444 legalábbis azon kajánkodik, hogy a székesfehérváriak Diósgyőr elleni szombati NB I-es meccsére mindössze 2540 néző volt kíváncsi.

A MOL Vidinek idén ez a második otthoni NB I-es meccse volt, a nézőszám pedig azt jelenti – fűzhetjük hozzá –, hogy  egynegyedrészt sem tudja megtöltenie a stadionját. Nem tudta ugyanis a múlt héten sem, amikor a MOL Vidi Orbán Viktor kedvenc csapatát, a Puskás Akadémiát látta vendégül 2980 néző előtt. Ráadásul a Puskás Akadémia 3:0-ra, a Diósgyőr tegnap 2:1-re verte Garancsi István klubját.

A MOL Vidi jelenleg második az NB I-ben, a 20 forduló után 34 pontja van a 43 ponttal az z élen álló Ferencváros mögött. 

Avatóünnepség az új fehérvári futballstadionban
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Orbán Viktor  egyébként a szívén viseli a MOL Vidi sorsát, szülővárosa futballklubjáról van szó, amelynek a kedvéért 2018. július 25-én magánrepülőgépen utazott el Várnába a csapat Ludgorec elleni meccsére. Augusztusban derült ki, hogy az útját maga a klubtulajdonos, a cégeivel milliárdops közbeszerzéseket nyerő Garancsi István fizette . A miniszterelnök nyilvánvaló összeférhetetlenséget, a korrupció gyanúját azzal intézte el, hogy harminc éve is így utazott, és ezután is így fog.

Garancsi Istvánt illeti, ő az építőiparban utazó Market Zrt. tulajdonosa, amely augusztusban nyert el egy 930 milliós kórházfelújítást, a Szent Ferenc Kórházét, és 10,67 milliárdért építheti fel az új országgyűlési irodaházat Kossuth téren, a volt MTESZ-székház területén. Másik cége, a Mobil Adat Kft. szállíthatja a SIM-kártyákat a NAV online pénztárgépeibe, az érdekeltségébe tartozó ESMA Zrt. májusban öt évre megkapta a budapesti elefántfülés hirdetések használati jogát, a tulajdonában lévő G4S Készpénzlogisztikai Kft. pedig a MÁV bevételét szállíthatja 466 millió forintért, az eredetileg becsült árnál 176 millióval többért. A Market tavaly nettó 107 milliárd forintos árbevételt ért el, 20 milliárd forinttal többet, mint 2016-ban. azután egyébként, hogy szeptember elején kitört Orbán magánrepülőgépes botránya, a Market Székesfehérvártól megkapta a megbízást az Alba Aréna, egy 25,75 milliárd forintos sportcsarnok felépítésére is.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.