Hadházy: egymillió forinttal akartak valakit lehúzni az áramért a vadászati világkiállításon

A vízért pedig csaknem 300 ezret kértek.

2021. szeptember 20., 12:02

Szerző:

„A vadászati kiállításon egy a kisvállalkozóval 20 nap alatatt több, mint EGYMILLIÓ FORINTOT (kilencszeres árat) AKARTAK FIZETTETNI EGY BÜFÉ AUTÓ ÁRAMELLÁTÁSÁÉRT.” - közölte Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő Facebookon.

Az országgyűlési képviselő egy kisvállalkozó bejegyzését osztotta meg, aki arról számolt be, hogy a Hungexpo 1 millió 86 ezer forintot kért áramellátásért a 20 napos vadászati kiállításra. A vállalkozó számolása szerint büfé autója a 20 nap alatt csak 120 ezer forintnyi áramot fogyasztana, vagyis 9-szeres felárat kérnek tőle. A vízellátásért pedig 288 ezer forintot kértek. 

Hadházy szerint felháborító, hogy a kb. 70 milliárd forintba kerülő vadászati kiállításon pont a kisvállalkozókat akarják megkopasztani. Posztjában hozzátette, hogy a kiállítás iszonyatosan sokba fog fájni az országnak, de nem annyiba, mint Orbánnak a fociimádata.

 

(Kiemelt kép:A vadászati kiállítás kapujaként funkcionáló, Szőke Gábor Miklós szobrászművész által, hullajtott szarvasagancsból készült kapu elszállítása a művész csepeli műhelyéből 2021. szeptember 11-re virradóan. Fotó: Karancsi Rudolf / 168)