„Egy vásárlónak maximum 10 liter gázolajat tudunk kiszolgálni!” – csőd szélén sok benzinkút

Van, ahol maximum hat fő vásárolhat egy nap.

2022. február 14., 21:31

Szerző:

A tankolható mennyiséget korlátozza a benzinkutak egy része az üzemanyagárstop meghosszabbítása miatt – tudósít az RTL.hu. Van, ahol legfeljebb 10 liter gázolajat adnak el egy autósnak, máshol csak hatan tölthetik tele a kocsijukat egy nap alatt. Szombaton jelentette be a miniszterelnök, hogy május közepéig kitolják a 480 forintos árplafont. Az intézkedés hatására akár minden második vállalkozás bezárhatja a kútját.

Ha egy vállalkozó bezárásról dönt az árstop miatt, a kormány egy másik szolgáltatót jelölhet ki a veszteséges kút átmeneti üzemeltetésére. Ez azonban nem menne egyik napról a másikra.

„Egyszerűnek nem nevezhető egy ilyen kútátadás, sőt a gyakorlatban szinte kivitelezhetetlen”

– mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára. „Számos olyan engedély, a működéshez szükséges dokumentum van, ami név szerint az adott töltőállomás üzemeltetőjének a nevére van kiállítva. Ezeket nem lehet egyik napról a másikra felülírni – magyarázta.

(kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

A Buda környéki régióban a meglévő közlekedési lehetőségek fejlesztése és az újak teremtése is fontos – jelentette ki Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője szombaton Budakeszin, a dél-budai agglomerációs elektromos autóbuszok beszerzése és a töltőinfrastruktúra kiépítésének lezárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.