Egy ember meghalt lakástűzben

A tűzvész körülményeit még vizsgálják a hatóságok. 

2021. november 28., 09:33

Szerző:

Egy ember lakástűzben vesztette életét Alsózsolcán vasárnap reggel – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. A közlemény szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, a Kossuth Lajos utcában egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobájában keletkezett a tűz.

Dóka Imre szóvivő-helyettes közleménye szerint a miskolci tűzoltók a szobában egy eszméletlen embert találták, az életét pedig már nem tudták megmenteni. A tűz körülményeit még vizsgálják, de nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos fűtőberendezés okozta, írja az MTI. Mint a szóvivő-helyettes azt írta: gyakori, hogy a fűtési rendszer hibája vezet lakástűzhöz.
   

„Mindegy, hogy milyen technológiával fűtenek, ezek hőtermelő, gyakran nyílt lánggal égő berendezések, és a meghibásodásukból, figyelmetlen használatukból lakástűz keletkezhet”

– hívta fel a figyelmet Dóka Imre, hozzátéve: fontos ezeket karbantartani, a közelükből pedig minden éghető anyagot elpakolni.

(Kiemelt képünk illusztráció: Tűzoltók egy családi házban keletkezett tűz oltásán dolgoznak Gyálon, a Kölcsey Ferenc utcában 2021. november 4-én. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.