Egy alkoholreklám szlogenjét átköltve szólt az érettségizőkhöz az államtitkár

No vakcina, no party − mondta Maruzsa Zoltán. Ez a szlogen eredetileg egy reklámban szerepel, amelyben bulizó nők kosarazzák ki George Clonney-t, "No Martini, no party" szöveggel.

2021. május 7., 15:07

Szerző:

Május 25. után megszervezhetők a ballagások – írja az Index, Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár pénteki sajtótájékoztatója alapján. Az államtitkár elmondta, hogy az egynapos vagy többször egynapos osztálykirándulások is megengedettek, de az ottalvás nem lehetséges. A részletszabályok hamarosan megjelennek a Magyar Közlönyben – írja a lap.

A beszámoló szerint Maruzsa kiemelte, hogy a hét legfontosabb eseménye az érettségi, ami május 3. és 25. között zajlik. Az adatok még nem állnak rendelkezésre teljeskörűen, de szinte százszázalékos a részvételi arány a vizsgákon. Mint arról már a rendelet is megjelent, május 10-től a felső tagozatosok is visszatérnek a jelenléti oktatáshoz. 

Van mit pótolni a nevelés és a tehetséggondozás területén − emelte ki az államtitkár. Maruzsa Zoltán közölte: biztos benne, hogy nem alakulnak ki gócpontok az érettségi miatt, azonban arra kér minden 16 és 18 év közötti fiatalt, hogy éljen a lehetőséggel, és oltassa be magát.

No vakcina, no party − zárta szavait az államtitkár. Ez a szlogen eredetileg egy alkoholos ital reklámjában szerepel, amelyben bulizó nők kosarazzák ki George Clonney-t, „No Martini, no party" szöveggel.  

(Kiemelt képünk illusztráció. Diákok a matematika írásbeli érettségi vizsgán az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézetben 2021. május 4-én. Fotó: MTI I Komka Péter)

 

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.