Égnek a vonalak a biztosítóknál

Több ezer kárbejentést tettek a lakosok a viharok után, csak a Groupama milliárdos nagyságrendű károkra számít az elmúlt hetek időjárása miatt. 

2023. augusztus 7., 18:57

Szerző:

Hétfő délig közel 2500 kárbejelentés érkezett a Groupama Biztosítóhoz a viharok miatt – írják a 168.hu-hoz eljuttatott közleményükben. A legutóbbi hétvége viharai, felhőszakadásai különösen Budapestet, illetve Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyéket érintették legsúlyosabban.

A lakásbiztosítási bejelentések túlnyomó többsége beázások miatt érkezett, az özönvízszerű esőzések pincéket árasztottak el vagy a tetőkön keresztül okoztak beázásokat a lakóingatlanokban.

A biztosítóhoz érkezett lakásbiztosítási kárbejelentések száma eléri a hatezret is.

Az idei nyári viharokkal kapcsolatos kárbejelentések összességében várhatóan meghaladják majd a 16.000 darabot, kárértékük pedig a kétmilliárd forintot – áll a biztosító közleményében. A Groupama Biztosító – többek között külön applikáció letöltését nem igénylő – videós kárszemlével próbálja kezelni az ügyfelek átlagosnál nagyobb számú kárbejelentéseit.

(Kiemelt képünkön: Az augusztus 5-én lecsapó vihar okozta kár Csepelen. Fotó: Borbély Lénárd csepeli polgármester Facebook oldala)