Akár órákat is utaztathatják a beteg gyerekeket

Kunetz Zsombor szerint vannak olyan kórházak, amelyek szerint rendben van, hogy gyerekek életveszélyes állapotban akár két órát is utazzanak. 

2022. július 17., 09:14

Szerző:

Nyár végéig megszűnik az ajkai kórházban az onkológiai járóbeteg ellátás, az érintett betegeket a veszprémi kórházba irányítják. De a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház fül-orr-gégészeti fekvő betegeit és a Tolna megyei kórház rehabilitációs és krónikus betegeit is másik intézménybe küldik a nyári hónapokban.

A dokumentumokat Kunecz Zsombor hozta nyilvánosságra. Az egészségügyi szakértő az RTL Híradónak hosszabban is nyilatkozott az ellátási zavarok hátteréről. Azt mondja, csak később, valamikor egy-két éven belül fogjuk érezni, mekkora is a baj valójában.

(Kiemelt képünk illusztráció. A kormany.hu által közreadott fotó a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztályán készült Kistarcsán 2020. április 30-án, az ott végzett gyógyító munkát mutatja be. MTI/kormany.hu/Árvai Károly)

A bevételek növelése és a kiadások csökkentése érdekében vezet be új intézkedéseket ősztől a helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó, városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. Pécsen – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a nyári táborokhoz kapcsolódó szülői panaszok miatt.