Szilveszter – Egész éjjel járni fog a metró, a HÉV és a nagykörúti villamos

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint szilveszter egész éjszaka járnak majd a metrók, a HÉV-ek és a nagykörúti villamosok, az éjszakai járatok pedig a megszokottnál sűrűbben indulnak.

2022. december 29., 12:10

Szerző:

A BKK csütörtöki közleménye szerint szilveszterkor a várhatóan megnövekedő utasforgalom miatt valamennyi éjszakai autóbuszjárat jóval sűrűbben indul, továbbá egész éjjel közlekedik a 2-es és a 4-es metró, a 3-as metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között (a Nagyvárad téren megállás nélkül áthalad), az M30-as állomáspótló autóbusz, illetve a 4-es és a 6-os villamos. 

Hosszabbított üzemidővel jár a kisföldalatti, illetve – a MÁV-HÉV tájékoztatása szerint – minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a vonatok. 

Január 1-jén, vasárnap a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési rend szerint indulnak – írták. 

Január 2-ától 6-áig – a meghosszabbított téli szünet miatt – az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben – közölte a BKK.

(Kiemelt képünk: A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 4-es vonalán közlekedő modern Combino villamos és várakozó utasok a Blaha Lujza téren. MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.