Ebben a hőségben még a gólyák is strandolnak

Biztos hozott egy gyereket, akinek a szüleit várják a hangosbemondónál. 

2022. július 3., 17:23

Szerző:

Békésen sétálgatott egy gólya a budapesti Palatinus strandon. A madarat rengetegen videózták, őt viszont ez láthatólag egy cseppet sem zavarta, otthonosan lépdelt a strandtörölközők között – írja az rtl.hu.

Bár a madár enni is kapott, szakemberek szigorúan nem ajánlják, hogy vadmadarakat etessünk nyáron. Egyrészt teljesen felesleges, mivel bőven találnak maguknak élelmet, másrészt az egyoldalú, nekik nem megfelelő táplálék akár meg is betegítheti őket.

(Kiemelt képünk: Gólya a Palatinus strandon. Képernyőfelvétel. Forrás: RTL)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.