Jól kiszúr a DIGI az ügyfeleivel

Megszünteti a DIGI az e-mail szolgáltatását és hamarosan letörli a fiókok tartalmát. Ha ilyen e-címe van cselekedjen, amíg nem késő!

2024. március 4., 11:56

Szerző:

Hamarosan több ezer e-mail fiók szűnik meg véglegesen, ugyanis a DIGI Kft. úgy döntött, hogy megszünteti a lakossági és kisvállalati e-mail cím szolgáltatását – értesült a Média1. Az e-mail cím megszüntetése nagyon sok bosszúságot okozhat az ügyfelek számára, hiszen ezeket használják hivatalos ügyintézésnél, például kormányzati ügyfélkapuhoz és más online szolgáltatásokhoz is, így a fiók megszüntetése teendőkkel jár az ügyfelek szempontjából, hiszen meg kell változtatniuk a megadott e-mail címet. Mutatjuk milyen e-mail címeket érint a változás! 

Ha ilyen e-mail címe van cselekedjen, amíg nem késő!

A cég honlapján egy aloldalt található, mely megerősíti az e-mail szolgáltatás kivezetését.  A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (DIGI) ügyfelei magasszintű kiszolgálása érdekében rendszeresen felülvizsgálja szolgáltatásait, amelynek eredményeként dönt fejlesztésekről, illetve alkalmanként egyes szolgáltatások kivezetéséről. A meghosszabbított hozzáférést követően 2024. július 31-én megszűnik a DIGI e-mail szolgáltatása, így ezen dátumtól nem lesznek elérhetőek a kapcsolódó e-mail fiókok, a webmail felület, a tömeges e-mail kiküldéshez használatos SMTP szerver – írja a cég oldalán. 

A DIGI levelezési szolgáltatással egyidőben a @digikabel.hu, @hdsnet.hu @invitel.hu, @fibermail.hu @vnet.hu, @globonet.hu, @euroweb.hu, @eol.hu, @dunaweb.hu, @anet.hu, @profinter.hu vagy @kulturnet.hu végű e-mail cím is megszűnik. Előfizetőként a DIGI-től igénybe vett elektronikus postafiókot 2024. augusztus 1. napjától nem érhető el és annak tartalma véglegesen törlésre kerül.

A szolgáltató azt kéri az említett aloldalon az ügyfeleitől, hogy legkésőbb 2024. július 31-ig gondoskodjanak a tárolt tartalmaik lementéséről, a levelezés átköltöztetéséről máshová, illetve értesítsék minden egyes levelezőpartnerüket az e-mail címmel kapcsolatos változásról.  A személyes e-mailjeinek tartalmát levelező programok segítségével vagy a DIGI e-mail szolgáltatás webes felületén található Letöltés funkcióval tudja megtartani. Aki szeretné, kérheti az ügyfélszolgáton, hogy a bejövő leveleket egy, az ügyfél által megadott e-mail címre továbbítsa a rendszer. Az átirányítást a DIGI Ügyfélkapu felületén saját az ügyfelek maguk is beállíthatják. Az átirányítási lehetőség 2024. december 31-ig él majd, tehát ezzel csak néhány hónapig lehet majd élni – írja a lap. 

A DIGI oldalán azt írja, hogy amennyiben további kérdései lennének, keresse fel ügyfélszolgálati irodáit vagy az ügyfélszolgálatot a 1272-es, helyi tarifával, illetve DIGI hálózatból díjmentesen hívható telefonszámon.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Tegnap 16:28

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.