Drogellenes mozgalmat indított egy volt nyomozó Bátonyterenyén, kezdenek eltűnni a zombik az utcákról

2018. szeptember 18., 11:48

Szerző:

Megelégelték a helyiek a bedrogozott, zombi mozgású, üvöltöző és garázdálkodó drogosokat a Nógrád megyei Bátonyterenyén, ezért elindítottak egy mozgalmat annak érdekében, hogy a városban megszűnjön a kábítószer-fogyasztás és a terjesztés. A kezdeményezés egy volt NNI-s rendőrtől, Orosz Istvántól indult ki, aki a városi gyerekeknek foglalkozásokat is tart a prevenció érdekében – írja az Átlátszó.

A helyi kábítószerbűnözés elleni fellépés elindításáról Orosz István az oknyomozó portálnak elmondta, hogy személyes ügyek motiválták. Így egyik

gyerekkori barátjának az elvesztése, aki egy rendőri igazoltatás miatt, hogy ne bukjon le, lenyelte a nála lévő zacskó kokaint és meghalt.

Emellett több ismerőse is megkereste, és tudván, hogy rendőr volt, tanácsot kértek tőle, hogy mit lehetne azért tenni, hogy a gyerekeik ne éljenek a droggal.

Orosz az egyik kollégájával a 6 és 14 éves kor közötti gyerekeknek kommandós képzést szervezett. A sportolás, vagyis a hasznos időtöltés nyújtása mellett a srácokat megpróbálják mentálisan felkészíteni arra, hogy miként lehet a családi vagy az iskolai problémákat feldolgozni – jegyezte meg.

Jelenleg nyolcan vannak, és nagyon vigyáznak arra, hogy a tevékenységünk során sohase lépjenek fel önbíráskodóan. „Mi csupán figyelünk és jelzünk egymásnak.

Az összefogás részesei a romák is, ami komoly visszaigazolást jelent számomra.”

– magyarázta. 

Orosz István szerint a mozgalom elindulása óta a zombik eltűntek az utcákról és a terjesztők sem mernek nappal megjelenni, pláne nem az iskola közelében. Az emberek maguktól is jeleznek. A legaranyosabbnak a volt NNI-s azt a 70 éves nénit tartotta, aki a szomszédja segítségével regisztrált a Facebookra, hogy „elmondhassa” a problémáját.