Drágulás várható a Balatonon is

Még nem tudni a mértékét. 

2022. április 16., 10:46

Szerző:

Árat emelnek a balatoni vendéglátósok is a magas energia- és bérköltségek, illetve az ukrán válság miatt elmaradó vendégek és a kieső bevételek miatt. A mértékét egyelőre nem tudni. Az ATV által megkérdezett balatonlellei fogadós azt mondta, hogy  minimálisan, 10 százalékkal nőnek a szállásdíjak náluk, ami nem fedezi a tényleges költségeiket. Azonban már szép számmal vannak foglalásaik. 

A vendéglátók érdekképviseletének fonyódi elnöke, Makkos Péter arról számolt be, hogy ő már több mint harminc éve üzemeltet vendéglőt a Balatonnál, de most olyan mértékű áremelkedés látható a piacon, hogy azt a vendéglátók sem úszhatják meg. Az emelkedő rezsi mellett munkaerőt is egyre nehezebb találni már csak azért is, mert több osztrák síparadicsom nyáron túraközponttá alakulva tart nyitva, így az ott eddig csak télen dolgozók már nyárra nem jönnek haza.

(Kiemelt képünk: 168)

08:17

Hétfőn meg kell semmisíteni a választási irodákban az áprilisi országgyűlési választás és népszavazás ajánlóíveit, a szavazólapokat és az egyéb választási iratokat a jegyzőkönyvek kivételével; utóbbiakat a Magyar Nemzeti Levéltárban őrzik tovább.