A DK újra Nemény András szombathelyi polgármestert támogatja a 2024-es önkormányzati választáson

Nemény András mögé állnak be jövőre, jelentette be Dobrev Klára a DK árnyékkormányának vezetője a párt szombathelyi eseményén.

2023. május 8., 17:22

Szerző:

Szegeden Botka Lászlót, Szombathelyen pedig az MSZP-s Nemény Andrást támogatja a Demokratikus Koalíció a polgármesteri szék sorsát is eldöntő 2024-es önkormányzati választáson. Míg Botka támogatása már hetekkel ezelőtt kiderült, miután Gyurcsány Ferenc pártelnök meglátogatta őt Szegeden, Nemény támogatását a párt csak most, hétfői, szombathelyi rendezvényén jelentette be.

Nemény András már a DK rendezvényének elején, beszédben köszöntötte a párt helyben megjelent tagjait, és megköszönte a DK-nak, azt, hogy „2019 után a 2024-es önkormányzati választásokra is megkapta a támogatásukat”. A polgármester szerint ez bizonyítéka annak, hogy „három és fél éves munkája eredményes volt.”

Ezek után a szocialista városvezető részletesen beszámolt 2019 óta elért eredményeiről, ezek közül kiemelte, hogy a nehéz évek ellenére is úgy érzi, pártállástól függetlenül minden szombathelyi számára tudtak segíteni, kiterjedt szociális programokkal. Ebben külön megköszönte Czeglédy Csaba DK-s helyi képviselő és az önkormányzati szociális bizottság elnöke segítségét is.

(Kiemelt kép: Nemény András. Fotó: Dr. Nemény András, Facebook)

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.