Szombathelyen máris bejelentették az ellenzék jelöltjét

Az Éljen Szombathely! Egyesület változatlan támogatókkal indul Szombathelyen a 2024-es önkormányzati választásokon és továbbra is Nemény Andrást jelöli polgármesternek – jelentette be csütörtökön a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón Tóth Kálmán az Éljen Szombathely! Egyesület elnöke, önkormányzati frakcióvezetője.

2023. április 27., 19:57

Szerző:

Tóth Kálmán elmondta: valamennyi őket támogató párt és civil szervezet vezetősége felhatalmazta a bejelentésre, felsorolása szerint a Demokratikus Koalíció (DK), az LMP - Magyarország Zöld Pártja, a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM), a Momentum, az Éhen Gyula Baráti Kör, és természetesen gesztorként, ernyőszervezetként az Éljen Szombathely! Egyesület vállalja közösen, szövetségben a megmérettetést a jövő évi önkormányzati választásokon.

Nemény András elfogadta a jelölést és megköszönte a támogatást. Mint mondta, büszke arra, hogy továbbra is bírja korábbi támogatóinak a bizalmát és reményét fejezte ki, hogy támogatóinak köre tovább bővülhet.

Hangsúlyozta, az elmúlt három és fél év – a koronavírus-járvány, a háború, az energiaválság miatt – folyamatos válságkezelésről szólt, nehéz helyzetben kellett menedzselni a várost.

Szombathely tisztább, zöldebb, élhetőbb város lett, amely az alapműködésen túl, a nehéz gazdasági helyzete ellenére is képes fejlődni. Csak idén saját forrásból 461 millió forintot fordítanak fejlesztésekre, körforgalmakat építenek, utakat és járdákat újítanak fel, növelik a zöld területek nagyságát – mondta Nemény.

(Képünkön: Nemény András polgármester köszönti Geszler Mária Kossuth-díjas keramikusművészt 2023. Március 30-án. Fotó: Nemény András Facebook-oldala)

Az Európai Bizottság kritikus hangvételű bírálatot fogalmazott meg amiatt, hogy a Budapestre vonatkozó pályázati kiírások késnek, egyértelműen diszkrimiálva az itt élőket. A kormány arra hivatkozva nem írta ki a pályázatokat, hogy a Magyarország számára folyosított uniós támogatás egy része zárolva van, a Bizottság szerint nem ez a valódi ok.