Nem tagadta a DK, hogy ők küldik az üzeneteket, amelyek szerint tömegesen szavaznak fideszesek Márki-Zay Péterre

Valószínűleg a Demokratikus Koalíció állítja SMS-ben és saját hírlevelében, hogy Fidesz-aktivisták voksolnak Márki-Zay Péterre. 

2021. október 14., 19:21

Szerző:

Nem tagadta lapunknak a Demokratikus Koalíció, hogy valóban ők állnak az SMS-kampány mögött, amelyben állítják: Márki-Zay Péterre tömegesen szavaznak a Fidesz aktivistái. A párt e mellett hírlevelet is kiadott, amelynek fejlécében öles betűkkel hirdetik: Ha a Fidesz mozgósít Márki-Zayra, akkor muszáj elmennünk szavazni. Megkerestük a párt kommunikációs osztályát, valóban ők küldik-e az SMS-eket, eredeti-e a hírlevélről készül fotó, amely szerkesztőségükbe is eljutott és, ha igen, akkor mire alapozzák állításaikat. 

„Márki-Zay Péter többször is megvádolta alaptalanul a Demokratikus koalíciót. Volt amikor zsarolással, volt, amikor a Fidesszel való összejátszással, márpedig nekünk a mai és az ezt megelőző napon nagyon sokan jelezték telefonon, a Demokratikus Koalíció információs központjában, hogy fideszesek, vagy annak látszó, annak tartott szavazók tömegesen mennek Márki-Zay Péterre szavazni. Úgy látszik, az történt a Donald Trump-i recept szerint, hogy Márki-Zay Péter pont arról akarta elterelni a figyelmet, amit ő maga művel ebben a kampányban” – nyilatkozta a 168-nak Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció pártszóvivője.

Kérdésünkre elismerte, más bizonyítékuk nincsen, mint az aktivistáiktól kapott telefonok.

(Kiemelt kép: Előválasztási szavazatgyűjtés 2021. augusztus 25-án. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

Kontinensünk döntő részén nyugodt, száraz időjárás uralkodik egy nyugat-európai központú anticiklon eredményeként. Hazánkban is berobban a nyár.

A 108 milliárd forint keretösszegű otthonfelújítási program a családi házak energiahatékonyságának javítását szolgálja. A kormány itt arra gondolt, hogy majd a támogatott háztartások a jelentős energiamegtakarítást eredményező beruházásoknak köszönhetően könnyebben tarthatják fogyasztásukat a rezsivédett sáv alatt.