Gyurcsány Ferenc: aki lopott vagyonnal akar hazát építeni, az végül rombolni fog

Kampánynyitót és kongresszust tartott a Demokratikus Koalíció.

2021. augusztus 29., 13:29

Szerző:

„Bízzák ránk a haza sorsát, mert lássuk be, alacsony a mérce, ennél a kormánynál csak becsületesebbek, hazafiasabbak, európaibbak lehetünk” – mondta Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció kampánynyitó nagyrendezvényén vasárnap. Az idén tíz éves politikai párt a Budapesti Kongresszusi Központban tartotta meg rendezvényét, ahol a miniszterelnök-jelölt Dobrev Klára és a pártelnök Gyurcsány Ferenc mellett több képviselőjelölt is beszédet mondott. 

Gyurcsány Ferenc szerint a haza reménye a mostani ellenzék, amit az is jól mutat, hogy milyen messziről érkeztek meg a pártok az összefogásba. Véleménye szerint ennek a koalíciónak egyetlen végső célja lehet, hogy a 2022-as választások megnyerése után hazát teremtsenek az országból. A pártelnök beszédében megjegyezte, Antall József óta senkinek nem volt még olyan nehéz dolga miniszterelnökként, mint amilyen a jövő évi választások győztesének lesz, ugyanis azt látja, hogy a NER "béklyóba szorító intézménye" továbbra is itt fog maradni. A volt kormányfő azt is elmondta, azzal hogy a kormánypártok az EU-ból való kilépésről is egyre többet beszélnek, amivel nem csak politikai, de történelmi árulást követnek el.

„Szabad politikai, üzleti rablásuknak korlátot állítana az Európai Unió, ezért inkább azt mondják, ha kell, vesszen a haza, csak gyarapodjon tovább a mi családunk” – mondta a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc a Fidesz Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciójáról annyit mondott, hogy ezzel a kormánypárt ismét bebizonyította, hogy egy KRESZ-tábla intellektuális mélységével rendelkeznek a Fideszben. Kevés lesz ez fiúk – tette hozzá. Az előválasztás kapcsán úgy fogalmazott, sem ő, sem pedig a pártja nem volt az előválasztás híve, de szerinte ennél intelligensebb módon nem lehet jelen körülmények között dönteni a közös jelöltekről. Ugyan a hivatalos kampányidőszak még el sem kezdődött a 2022-es választásokra, Gyurcsány már érzi, hogy kemény menetre kell számítani, és minden jelöltjüket meg kell majd védeniük a támadásoktól. Végül a DK legfontosabb érdemei közt az alábbiakat említett a pártelnök: nem változott az évek alatt érdemben a politikájuk iránya, és sosem kötöttek politikai és gazdasági megegyezést az ellenféllel.

Nagyon becsületes világ a miénk – mondta Gyurcsány, majd úgy fogalmazott: aki rablott vagyonnal akar hazát építeni, az végül rombolni fog. „Aki pedig a lerombolni vágyott hatalommal köt alkut, már az előtt rombol, hogy építeni kezdett volna. Milyen szerencse hogy nálunk nincsenek ilyen emberek.” A választóknak azt üzente, nyugodtan bízzák rájuk a haza sorsát, mert lássuk be, alacsony a mérce, ennél a kormánynál ugyanis csak becsületesebbek, csak hazafiasabbak, európaibbak lehetnek. A fideszes politikusoknak nem ígért bocsánatot a volt kormányfő, de hozzátette: szerencséjük van, hogy nem ők fognak dönteni felettük, hanem egy tisztességes hatalom tisztességes független igazságszolgáltatása.

(Kiemelt kép: 2021.02.13. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke évértékelő beszédet tart. Fotó: Gyurcsány Ferenc facebook oldala)