Deutsch Tamás: Gyurcsány Ferenc nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikussal kötött választási szövetséget

Az európai parlamenti képviselő a baloldal Jobbikkal kötött szövetsége kapcsán intézett nyílt levelet több európai politikushoz.

2021. augusztus 11., 09:45

Szerző:

Nyílt levelet intézett Deutsch Tamás több európai vezető politikusnak szerdai facebook posztjában. Az európai parlamenti képviselő összeférhetetlennek ítélte a magyar baloldal és a szélsőjobboldali múlttal rendelkező Jobbik szövetségét.

„Aki Gyurcsányt támogatja, a rasszizmust és az antiszemitizmust támogatja!” – ezzel a mondattal kezdődött Deutsch Tamás levele. Véleményét arra alapozza, hogy az egységes ellenzék kialakulása csakis a Jobbikkal való megalkuvás révén volt lehetséges, amelynek a soraiban „nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusok találhatók”.
 
Deutsch Tamás sérelmezte, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) a jobbikos Tóth Pétert indítja Szegeden, akinek korábban nyíltan cigányellenes, homofób és antiszemita kijelentései voltak. Bírálta Gyöngyösi Márton koalícióban való szerepvállalását, aki korábban listázni szándékozta a magyar Országgyűlés zsidó származású tagjait. Valamint kritizálta, hogy a Budapestet “Judapestnek” nevező jobbikos Bíró László volt az ellenzék közös jelöltje a legutóbbi időközi országgyűlési képviselő-választáson.
 
A Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője érthetetlennek tartja, hogy azok az európai vezetők, akik korábban nyíltan kiálltak a liberális értékek mellett most hogyan hallgathatnak „az európai történelem legsötétebb korszakát idéző, nyíltan rasszista és antiszemita jelöltek támogatásakor”
 
 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.