Bajban vannak a hódmezővásárhelyi tűzoltók, mindenki segítségét kérik

Komoly veszteség érte a hódmezővásárhelyi tűzoltókat, búcsúlevél nélkül távozott Delta.

2024. február 6., 19:55

Szerző:

Kabalamacskájukat keresik a hódmezővásárhelyi tűzoltók, ehhez egy facebook posztot is készítették az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oldalán, fotókkal, értékes információkkal. Mint írják, „búcsúlevél nélkül távozott Delta, a hódmezővásárhelyi laktanya állandó lakója. Aki most már nem állandó lakó. A tűzoltó identitással rendelkező, lángnyelvhomlokú macska jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, sunnyog, kunyerál vagy lapul. Akármit is csinál, el tudja hitetni, hogy aranyos, kedves, szelíd állat. De nem az, veszélyes érzelmi manipulátor, akit csakis a tűzoltók képesek megfelelő mentális állapotban tartani.” – áll a felhívásban.

Nem először írunk a lánglovagok és a nyávogó, szőrös kis négylábúk különleges kapcsolatáról. Tavaly júliusban egy cirmos kismacska tévedt a veszprémi laktanya udvarára és hangosan nyávogva kereste az emberek társaságát. A veszprémi tűzoltók megetették és megitatták, sőt, az egyikük jelezte, hogy szívesen megtartaná. Ám később hiába keresték, hívogatták, sehol sem találták. 

Hamarosan azonban mégis felbukkant, méghozzá az ajkai laktanya udvarán. A furcsa esetet nem a Matrix hibája okozta, hanem a pici állat hatalmas kíváncsisága. Az történt ugyanis, hogy a cica bemászott egy autó motorterébe, és egyik helyről elutazott a másikra. Óriási szerencséje volt, ugyanis elektromos autó motorterébe bújt be, amely kevésbé veszélyes a kíváncsi kismacskák számára, mint egy belső égésű motor. 

 A motortérben talált kis cirmost egy ajkai tűzoltó fogadta örökbe

Az esetet bonyolította, hogy Ajkán is azonnal örökbe akarta fogadni egy tűzoltó, így már ketten jelentkeztek a posztra. Az egyenruhások megegyeztek, hogy kié legyen a pár hetes cirmos és végül az ajkai kollégához költözött a kiscica. 

Szintén az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság facebook oldalán lett híres Sanyi, a kaposvári tűzoltómacska. „A cica ivartalanítva van, a kaposvári kollégáink nagyon vigyáznak rá és mindent elkövetnek, hogy ne kóboroljon el. Sanyinak jó sora van” – írták a Facebookon. Ha a laktanyán beszélgetnek, a macska rögtön ott terem, ugyanis egy jó beszélgetésből ő sem szeret kimaradni. A fiúktól egy nyakörvet is kapott a nevével és egy elérhetőséggel, hogyha netán elkóborol, az emberek tudják, hogy ő Sanyi, a tűzoltómacska.

 Sanyi, a kaposvári tűzoltómacska

A tűzoltók mellett a buszsofőrök is szeretik a macskákat. A dorogi volán-telep lakója egy gyönyörű fekete kandúr, aki az ott dolgozók szerint imád buszozni is. Gyula bácsi, a macska a Volánbusz Zrt Facebook oldalára is felkerült tavaly szeptemberben és közel kétezer lájkot kapott már.

 Gyula bácsi, a dorogi volán-telep kiskedvence

(Kiemelt kép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.