Debreceni Egyetem: Megállapodtak az orvosokkal

Nem lesz fennakadás a debreceni baleseti sebészeti ellátásban - közölte az egyetem.

2021. február 23., 19:11

Szerző:

Az ügy előzménye: a traumatológusok nem írták alá az új egészségügyi szolgálati jogviszonyhoz szükséges munkaszerződést, mert az nem tartalmazta egyebek között a számukra eddig biztosított bérkiegészítéseket.

A szakorvosok egyeztetést kezdeményeztek a klinikai központ vezetőivel, és kilátásba helyezték, ha nem tudják rendezni a vitás kérdéseket, március 1-től megszűnik a traumatológiai ellátás Hajdú-Biharban.

Az egyetemi sajtószolgálat közleménye szerint a kedden megtartott egyeztetések eredményesek voltak.

"Minden akadály elhárult az elől, hogy a klinikai központban folyó traumatológiai betegellátás és szakmai munka 2021. március 1-től is zavartalanul folytatódjon - a traumatológiai és kézsebészeti osztály szakorvosainak részvételével" - írták.

A megállapodás részleteit az egyetem nem közölte.

(Kiemelt képünk: MTI)

 

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.