Ötvenmillió forinttal hálálta meg a gyógyulását egy debreceni beteg

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika egyik betege ötvenmillió forintot adományozott az intézmény alapítványának. A neve megőrzését kérő adományozó beteg ezzel mondott köszönetet az intézmény színvonalas munkájáért.

2023. november 12., 11:29

Szerző:

A Debreceni Egyetem klinikája a pénzből betegőrző monitorokat, a katéteres koszorúér-beavatkozásokhoz szükséges korszerű eszközt vásárolt, valamint beszerzett egy, a röntgen és a szívultrahangos készülék együttműködését segítő szoftvert, amellyel minden korábbinál pontosabban láthatóak a szív szerkezeti elemei a katéteres beavatkozások során – írja az unideb.hu.

Az adományt még a múlt évben kapta meg az intézmény. Az összeget a gyógyító munka fejlesztésére szánta, korszerű eszközöket, műszereket szánt a kórháznak. A klinika az adományt a kérésnek megfelelően használta fel, tájékoztatták az adományozót, aki meg is tekintette az eddigi fejlesztéseket.

„Fantasztikus érzés volt, el sem akartam hinni, amikor értesültem az ötvenmillió forintos támogatásról. Az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy betegeink, miután távoztak a klinikáról, felhívnak, elmondják, hogy mennyire elégedettek voltak az ellátással, beleértve a szakmai, gyógyító munkát, az orvosok és a szakdolgozók emberségét, empátiáját. Többen közülük felajánlják, hogy anyagi lehetőségük függvényében támogatnák az alapítványt akár 100 ezer forintos nagyságrendben, de az 50 millió forint példátlanul magas összeg. Számunkra az a legfontosabb, hogy a betegek elégedetten és gyógyultan, de mindenképpen jobb egészségi állapotban térjenek haza a klinikáról. Természetesen örömmel vesszük az alapítványnak nyújtott támogatást, amit - összhangban az alapító oklevélben lefektetett célokkal - mindig a debreceni szívbetegellátás jobbá tételére, fejlesztésére használunk fel” – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Csanádi Zoltán professzor, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatója.

(Kiemelt kép illusztráció: a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikája. Forrás: unideb.hu)