Deák Dániel: Pulai András néha az MSZP közleményeit szóról szóra mondja fel

A vezető elemző tényleg nem fog soha többé egy műsorban szerepelni Pulai András elemzővel.

2021. augusztus 13., 10:36

Szerző:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Deák Dániel a közösségi oldalán reagált egy Hír Tv-s interjúra tegnap. A műsorban, a Publicus Intézet vezetője azt mondta: a pedofília egyrészt bűncselekmény, másrészt a tudomány szerint betegség. Pulai András a műsorban azt is hozzátette, hogy a pedofília melegágya a katolikus egyház. Deák Dániel azt mondta lapunknak, hogy egy jobboldali és hívő ember számára akkora sértés, hogy többet nem hajlandó Pulai Andrással egyik tévé műsorában sem együtt szerepelni. Véleménye szerint ez egy egyértelműen vallás ellenes kirohanás Pulai András részéről. A jobboldali elemző hozzátette: vörös vonal a pedofilok mentegetése és a velük kapcsolatos érzékenyítés. 

Deák Dániel a 168-nak azt nyilatkozta, hogy ő nem szakpszichológus, de azt pontosan tudja, hogy a pedofília egy bűncselekmény. Véleménye szerint azokat sem szoktuk mentegetni, akik más pszichés betegségek következtében követnek el például egy tömeggyilkosságot. Deák Dániel úgy látja, a két említett példa esetében nincs különbség. Kérdésünkre, hogy abban az esetben, ha valaki egy bűncselekmény elkövetése során nem beszámítható és emiatt nem kerül börtönbe, hanem kórházi kezelésre szorul, hogyan viszonyul. Azt válaszolta Deák Dániel, hogy ezt a bíróságnak kell megállapítania. „Ha húsz embert megöl egy elmebeteg, az sem mehet vissza soha a normális társadalomba” – fogalmazott a XXI.század vezető elemzője.

Deák Dániel Pulai András azon kijelentésre is reagált lapunknak, mely szerint a katolikus egyház a pedofília melegágya lenne. Úgy fogalmazott, hogy: „egy többszázezres közösségben vannak ilyen esetek és megtévedt emberek, az nem jelenti azt, hogy a pedofília melegágya lenne a katolikus egyház.” Deák Dániel szerint a meglévő információk és adatok szerint nem lehet kijelenteni ilyet. Hozzátette, hogy Pulai András kijelentései a balliberális pártok kommunikációjába illik. Deák Dániel szerint Pulai András elemzőként nem elemez, hanem az MSZP közleményeit olykor szóról szóra mondja fel.

(Kiemelt kép: Merész Márton / 168.hu)