De miért volt szüksége Schadl Györgynek 2500 darab gyorstesztre?

Völner Pál neve itt is felbukkan. 

2022. január 27., 15:36

Szerző:

Lassan Schadl György is úgy kúszik be a mindennapjainkba, mint a koronavírus. Így annyira nem meglepő, hogy összefüggést is találunk a kettő között. Ugyanis Schadl György a járvány első hullámában ötvenezer forintos darabáron kötött szerződést 2500 koronavírus-gyorstesztre, a szerződést pedig Völner Pál hagyta jóvá – derül ki az RTL Híradójából. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke így jutott kékvillogóhoz is az autójára. 

Az RTL Híradó által ismertetett nyomozati iratok alapján kiderült, hogy Schadl György 2500 darab koronavírusra-tesztre, 49,5 ezer forintos darabáron kötött szerződést, a mintegy 70 fős végrehajtói kari adminisztráció és a 180 fős végrehajtói csapat potenciális tesztelésére hivatkozva. 

Az akkori piaci árak alapján is túlárazott szerződést Völner Pál hagyta jóvá.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.