David Pressman Washingtonba utazott

November 2-3-án David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete Washingtonba utazott, hogy magas rangú amerikai kormányzati tisztviselőkkel konzultáljon az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatokról.

2023. november 4., 15:36

Szerző:

A nagykövet megbeszélései során a végrehajtó hatalom rangidős képviselőivel, köztük a Kongresszus, a Fehér Ház és a Külügyminisztérium vezető tisztségviselőivel is találkozott 

– közölte az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének sajtóosztálya.

David Pressman legutóbb, ooktóber 20-án Békéscsabára látogatott. A nagykövet a 26. Csabai Kolbászfesztiválon tisztelgett a régió gasztronómiai hagyományai és történelme előtt, ahol találkozott a Csabai Kolbászklub és az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért tagjaival, valamint számos, az éves kolbászkészítő versenyen részt vevő fiatallal. Több fajta helyi kolbászt is megkóstolt, és kötényt kötött, hogy az egyik fiatal csapattól megtanulja a kolbászkészítés művészetét.

(Kiemelt képünk illusztráció. David Pressman beszél az ENSZ-ben, forrás: Twitter)

17:27

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

13:39

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.