David Pressman Washingtonba utazott

November 2-3-án David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete Washingtonba utazott, hogy magas rangú amerikai kormányzati tisztviselőkkel konzultáljon az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatokról.

2023. november 4., 15:36

Szerző:

A nagykövet megbeszélései során a végrehajtó hatalom rangidős képviselőivel, köztük a Kongresszus, a Fehér Ház és a Külügyminisztérium vezető tisztségviselőivel is találkozott 

– közölte az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének sajtóosztálya.

David Pressman legutóbb, ooktóber 20-án Békéscsabára látogatott. A nagykövet a 26. Csabai Kolbászfesztiválon tisztelgett a régió gasztronómiai hagyományai és történelme előtt, ahol találkozott a Csabai Kolbászklub és az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért tagjaival, valamint számos, az éves kolbászkészítő versenyen részt vevő fiatallal. Több fajta helyi kolbászt is megkóstolt, és kötényt kötött, hogy az egyik fiatal csapattól megtanulja a kolbászkészítés művészetét.

(Kiemelt képünk illusztráció. David Pressman beszél az ENSZ-ben, forrás: Twitter)

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy Gulyás Gergely szerint kivel fog össze Magyar Péter, hogy elfogadja-e Orbán Viktor Zelenszkij meghívását, hogy mi a helyzet a kórházak adósságával és milyen megállapodása lesz Magyarországnak Kínával.