Cúnban, Mekényesen és Siklósnagyfaluban is választanak

Baranya megye három településén rendeznek időközi választást vasárnap. A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala szerint Cúnban a képviselőtestület feloszlása, Mekényesen és Siklósnagyfaluban pedig a polgármester lemondása miatt várják a szavazóhelyiségekbe az állampolgárokat.

2022. június 20., 11:34

Szerző:

A Kelet-Ormánságban, a horvát hatérszélen fekvő Cúnban Döme Szilárd, a Fidesz-KDNP jelöltje mellett három független – Ignáczné Balogh Tímea, Kovács Krisztofer és Vas Sándor – indul a polgármesteri címért, míg a négy képviselői helyre tíz jelölt pályázik. A polgármester- és képviselőjelöltekre a névjegyzékben szereplő 167 választópolgár szavazhat a település egyetlen szavazókörében. 

A Völgységben, Baranya északi határán fekvő Mekényesen azért járulhat az urnákhoz a település egyetlen szavazókörében a 252 választásra jogosult, mert a falu 2019-ben megválasztott független polgármestere, Schild József lemondott tisztségéről. A település vezetői címéért egyedüliként László-Legedi Jánosné (független) indul. 

A Harkány és Villány között fekvő Siklósnagyfaluban 320 választásra jogosult szavazhat a három független polgármester-jelölt – Jovánovics Tibor, Kopnyik József és Petrovics Tibor – egyikére. A választást azért kellett kiírni, mert a települést 2006 óta irányító független polgármester, Kosztics József lemondott posztjáról, miután őt tavaly költségvetési csalás és sikkasztás miatt jogerősen másfél év – négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte a bíróság.

(Kiemelt képünk illusztráció: Kiemelt képünk illusztráció: Szavazatok egy urnában az önkormányzati választáson az 59. számú szavazóhelyiségben Pécsen 2019. október 13-án. Fotó: MTI | Sóki Tamás)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.