Nyugtatóra ivott, majd elgázolt és cserben hagyott egy nőt a kecskeméti teherautósofőr

2020. július 28., 15:15

Szerző:

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának minősített bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti férfival szemben, aki elgázolt egy kerékpárost, majd megállás nélkül továbbhajtott – írja az ügyészség.

A vád szerint a férfi – két héttel azután, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őt, 2019. június 22-én késő este alkohol és nyugtató hatása alatt közlekedett tehergépkocsijával Kecskeméten.

A férfi járművével áttért a menetirány szerinti jobb oldalon kialakított kerékpársávba és a visszapillantó tükrével elsodorta a kerékpáros nőt. Az asszony az úttestre esett és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfi nem segített neki, elhagyta a helyszínt.

Az ügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést, valamint járművezetéstől eltiltást kért. Indítványozta emellett a férfi felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.