Csányi Sándor kéri a szurkolókat, tartózkodjanak a homofób és rasszista megnyilvánulásoktól

Az MLSZ elnöke közleményben mond köszönetet a magyar szurkolóknak és kéri őket, hogy ne nyilvánuljanak meg kirekesztő módon.

2021. június 26., 21:38

Szerző:

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke közleményben kéri a magyar szurkolókat, hogy tartózkodjanak a homofób, rasszista és soviniszta megnyilvánulásoktól:

„Kérek mindenkit, hogy minden tekintetben sportszerűen szurkoljon, tartózkodjon a himnuszok kifütyülésétől, továbbá minden olyan kirekesztő (rasszista, homofób, soviniszta) megnyilvánulástól, mely beárnyékolná a magyar nemzeti válogatott és a szurkolók elismerésre méltó teljesítményét, és ez által az ország megítélését. Kérem ezt tartsák be akkor is, amikor mások részéről provokációt tapasztalnak.”

A közlemény az MLSZ honlapján jelent meg szombat este. Csányi Sándor továbbá köszönetet mondott benne a magyar szurkolóknak a „fantasztikus hangulatért”, amit a mérkőzéseken teremtettek. 

Mint korábban írtuk, a német rendőrség 18 magyar szurkolót állított elő Münchenben, volt, akit náci jelkép viselése miatt. Továbbá az UEFA vizsgálatot indított a Magyarországon tartott meccsek alatti diszkriminációs incidensek miatt, amelyről egyelőre nem tudni több részletet.

Fotó: Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.