Csaknem 19 ezren érkeztek Ukrajnából Magyarországra vasárnap

Az ukrán-magyar határszakaszon 5999-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 12 827-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

2023. január 9., 08:02

Szerző:

Az ukrán-magyar határszakaszon 5999-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 12 827-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn. 

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 280 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől vonattal 63 ember – köztük 36 gyermek – érkezett Budapestre. A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket – írták.

(Fotó: Dimény András/168.hu)

 

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.