Csak ebben a megyében több mint száz határsértőt tartóztattak fel éjjel

A magyar rendőrség az osztrák és cseh kollégáikkal együtt 131 határsértőt tartóztatott fel az egyik megyében megyében.

2022. május 28., 08:56

Szerző:

A magyar rendőrök osztrák és cseh kollégáikkal és a polgárőrökkel együttműködve hét csoportban 131 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében szombatra virradó éjszaka – közölte a rendőrség honlapján.

A Szeged-Gyálarét és Ásotthalom külterületén feltartóztatott csoportok tagjai szír, afgán, szomáliai, líbiai és török állampolgárnak vallották magukat.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a jogszabályoknak megfelelően jártak el.

(Kiemelt kép: illusztráció. Rendőrök intézkednek határsértőkkel szemben Kiskunmajsa közelében 2021. október 27-én. Fotó: MTI/Donka Ferenc)

12:16

A 2022-es országgyűlési választások idején Marosvásárhely mellett elégetett levélszavazatokat találtak. Az ügyben nyilatkozó Maros megyei ügyészségi szóvivő elmondta: az elkövető azt állítja, hogy az egészet a sajtó számára rendezték meg.

A budapesti Nyugati pályaudvar mögötti terület parkosítására tesz javaslatot az LMP. Bakos Bernadett országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: először a terület kármentesítésére van szükség, erre 3 milliárd forintot csoportosítanának át a költségvetésében.