Hoppon maradt számos amerikai lap újságírója a CPAC Hungary kapujában

Nem engedték be több amerikai lap újságíróját a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary-re, ugyanis a szervező Alapjogokért Központ minden sajtóterméket kitiltott az eseményről, ami nem a magyar közmédia vagy KESMA-lap.

2022. május 20., 13:58

Szerző:

Hoppon maradtak a Vice, a Rolling Stone, a Vox és a New Yorker újságírói a Bálna előtt, ugyanis egyik lap újságíróját sem engedték be a rendezvényre – írta a Telex.

A rendezvény amerikai társszervezője az American Conservative Union korábban megígérte ezeknek az újságoknak, hogy bejuthatnak a konferenciára, de az Alapjogokért Központot ez az ígéret nem hatotta meg. A Telex szerint a Reuters, a Guardian és az Associated Press újságírói is hiába próbáltak sajtós belépési engedélyt szerezni, és bejutni az eseményre; ők sem jártak sikerrel.

Egyetlen nem kormányközeli média munkatárs jutott be az eseményre: az AFP egyik fotósát hosszas kérlelés után beengedték.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.