Hoppon maradt számos amerikai lap újságírója a CPAC Hungary kapujában

Nem engedték be több amerikai lap újságíróját a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary-re, ugyanis a szervező Alapjogokért Központ minden sajtóterméket kitiltott az eseményről, ami nem a magyar közmédia vagy KESMA-lap.

2022. május 20., 13:58

Szerző:

Hoppon maradtak a Vice, a Rolling Stone, a Vox és a New Yorker újságírói a Bálna előtt, ugyanis egyik lap újságíróját sem engedték be a rendezvényre – írta a Telex.

A rendezvény amerikai társszervezője az American Conservative Union korábban megígérte ezeknek az újságoknak, hogy bejuthatnak a konferenciára, de az Alapjogokért Központot ez az ígéret nem hatotta meg. A Telex szerint a Reuters, a Guardian és az Associated Press újságírói is hiába próbáltak sajtós belépési engedélyt szerezni, és bejutni az eseményre; ők sem jártak sikerrel.

Egyetlen nem kormányközeli média munkatárs jutott be az eseményre: az AFP egyik fotósát hosszas kérlelés után beengedték.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Vasárnap néhány órára kisüthet a nap, ám a keleti országrészben erősebb felhősödés várható. Bár veszít az erejéből, erős marad a szél. Éjszaka a kemény fagyok is megérkeznek. 

A Magyar Orvosi Kamara meghatározta követeléseit, politikai és társadalmi konszenzust várnak el az ellátás javítása érdekében.  Követeléseik nyomatékosításaként a magyar orvosok képviselői úgy határoztak, nem viszik tovább a rossz egészségügyi rendszert a hátukon: a tagság eredményes tárgyalás hiányában a kórházak ügyeleteit biztosító önkéntes többletmunka felfüggesztése, az új háziorvosi ügyeleti szerződések aláírásának megtagadása és feladatellátási szerződéseik felmondása mellett dönt.