Érdekes egybeesés: százmilliós munkákat kap Ceglédtől egy fideszes képviselő családjának cége

2019. október 7., 09:27

Szerző:

Kizárólag Cegléd fideszes többségű önkormányzatától nyert el közpénzes munkákat a helyi Elastic'91 Kft. - szúrt ki egy érdekes jelenséget a 24.hu a Közbeszerzési Hatóság honlapján.

Az Elastic'91 Kft. tulajdonosai Károly Ferenc Sándor és Károly Ferenc Sándorné, a ceglédi képviselő-testület Fidesz-KDNP-s tagjának, ifj. Károly Ferencnek a szülei. A ceglédi alapítású, jelenleg Budapestre bejegyzett és

már ceglédi telephellyel sem rendelkező cég 2016 óta nettó 1 milliárd 56 millió forintnyi megbízást nyert el a Pest megyei várostól.

A legnagyobb tétel egy nettó 581,8 millió forintos megbízás, amit 2016. decemberében nyertek, egyedüli ajánlattevőként. Vállalásuk szerint öt évig látják el a város köztisztasági feladatait.

A vállalkozás évek óta kapcsolatban áll a település önkormányzatával, 1991 óta takarítják a ceglédi utcákat, de az utóbbi években ennél összetettebb feladatokkal is megbízták a céget.

Évi 45 millió forintért vállalta az esővízcsatornák rendben tartását, 159 millió forintért épít kerékpárutakat és tízmilliókért parkolókat, járdákat és közterületeket is felújít.

A cégtulajdonos apa maga is önkormányzati képviselő volt a városban, majd 2010-ben a HVG megírta, hogy Károlyék cége meglepően alacsony áron vehette meg az önkormányzattól a néhai Dózsa György laktanya több mint 18 hektáros részét a rajta lévő épületekkel együtt. A vállalkozás 21 milliót fizetett úgy, hogy az önkormányzat pályázatot sem írt ki.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.