Bűzlő szeméthegyet növesztett a kertjében, vádat emelhetnek ellene

Az albertirsai férfi szerint senkinek semmi köze hozzá, hogy hűtöket, gumiabroncsokat, építési törmeléket és háztartási szemetet halmozott fel a háza mellett.

2021. augusztus 14., 17:10

Szerző:

Egy feljelentés alapján kezdett nyomozni a rendőrség egy albertirsai férfi ügyében – olvasható a rendőrség honlapján. Egy üres telken ugyanis hegyekben állt a szemét. A helyszíni szemle alátámasztotta a feljelentés adatait, a területen kiszuperált hűtőszekrények, elektronikai termékek, babakocsi, építési törmelék, bútorok, háztartási hulladék, gumiabroncsok hevertek helyenként 1-1,5 méteres magasságban.

A tulajdonos beismerte, kb. 8 éve hordja hulladékát a telekre, és ehhez senkinek semmi köze. Állítása szerint nem volt hajlandó szemétdíjat fizetni, ezért udvarán tárolta összegyűlt hulladékát az a 22 éves albertirsai férfi, akinek ügyben a ceglédi rendőrök most fejezték be a nyomozást.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi környezetvédelmi szakértő megállapította a talaj és a talajvíz veszélyeztetését, azokat a különböző tárgyak a csurgalékvízen keresztül szennyezhették, de kitért egyes eszközök ózonkárosító hatására is és a felhalmozott anyagok között veszélyes hulladéknak minősülőt is talált.

A 22 éves férfi ellen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

(Kiemelt kép: police.hu)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.