Durva baleset történt: Buszmegállóba vágodott egy autó, jogsija se volt a sofőrnek

Nem először történt baleset azon a gyáli útszakaszon, ahol elvesztette uralmát a jármű felett a jogsi nélküli sofőr.

2022. május 21., 20:53

Szerző:

Buszmegállóba csapódott egy személyautó Gyálon, a Pesti úton. A balesethez riasztott fővárosi hivatásos és gyáli önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A helyszínre a mentők is kiérkeztek. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

A baleset-info.hu információi szerint egy Honda Jazz személyautó a főváros felől érkezett vélhetően nagy sebesseggel, amikor a Kisfaludy utca és a Pesti út találkozásánál található kanyarban a gépkocsi vezetője elvesztette uralmát a gépjárműve felett, ami átgázolt az út menti buszmegállón, és egy kerítésbe csapódva érte el nyugalmi helyzetét.

A személyautóban két személy utazott, mindkét személyt könnyű sérülésekkel a mentőszolgálat kórházba szállította. A helyszínelés során kiderült, hogy a gépkocsi vezetője nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel. Az érintett útszakaszon 30km/h-s sebességkorlátozás van érvényben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

2024. április 14., 15:14

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.