Kigyulladt egy busz Budán

Tűz keletkezett egy autóbusz motorterében és egy kapcsolótáblájánál, Budapest I. kerületében, a Sánc utca és a Hegyalja út sarkán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

2022. június 13., 19:52

Szerző:

A közlemény szerint a jármű vezetője megkezdte, a fővárosi hivatásos tűzoltók pedig befejezték a tűz oltását. Az egység áramtalanította az autóbuszt.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az Indexnek elmondta, hogy egy menetrend szerint közlekedő buszon keletkezett elektromos tűz. A járművön négyen utaztak, és szerencsére mindenki épségben le tudott jutni a buszról.

Elmondása szerint a tüzet a járművezető kezdte el oltani, és egy poroltóval a tűzoltók fejezték be az oltást.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton)

 

 

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.