Kigyulladt egy busz Budán

Tűz keletkezett egy autóbusz motorterében és egy kapcsolótáblájánál, Budapest I. kerületében, a Sánc utca és a Hegyalja út sarkán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

2022. június 13., 19:52

Szerző:

A közlemény szerint a jármű vezetője megkezdte, a fővárosi hivatásos tűzoltók pedig befejezték a tűz oltását. Az egység áramtalanította az autóbuszt.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az Indexnek elmondta, hogy egy menetrend szerint közlekedő buszon keletkezett elektromos tűz. A járművön négyen utaztak, és szerencsére mindenki épségben le tudott jutni a buszról.

Elmondása szerint a tüzet a járművezető kezdte el oltani, és egy poroltóval a tűzoltók fejezték be az oltást.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton)

 

 

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.