Videón az életveszélyes büntetőfékezés: döbbenetes, amit ez a taxis művelt

Taxis büntetőfékezett Budapesten. 

2024. szeptember 28., 16:15

Szerző:

Megdöbbentő felvételt közölt az oldal a BpiAutósok.hu. Az egyik friss videójuk tanúsága szerint pénteken egy taxis teremtett veszélyes helyzetet azzal, hogy büntetőfékezésbe kezdett. 

Bevágódott elé 

Mindez a III. kerületben a Szentendrei úton történt, az esetet a sértett fedélzeti kamerája rögzítette. Az autós a portálnak elmondta, a taxis az araszoló kocsisort kerülgette, majd a forgalomtól elzárt területen, a balra kanyarodó sávból vágódott be elé. 

Jött a büntetőfék 

A sértett sofőr ekkor rádudált a taxisra, ám a viszontválaszban nem volt sok köszönet. 

Erre nemhogy feltenné a kezét, vagy nyomna egy vészvillogót…inkább csak mutogat. Ezek után én is értékeltem a mutatványt a nemzetközi kézjelzéssel, erre kaptam a satuféket és újabb mutogatást, mintha én lettem volna a »paraszt«

– magyarázta a sértett autós. 

Az esetről készült felvétel itt nézhető vissza:  

Nem egyedi eset 

A büntetőfékezés sajnos nem egyedi eset, ahogyan arról lapunk is beszámolt augusztusban egy kisteherautó fedélzeti kamerája rögízette, amint Veszprém megyében egy sofőr nem engedi, hogy a furgon megelőzze, és többször is szinte állóra fékez előtte. Az eset a Pécselyt Tótvázsonnyal összekötő úton történt, a kőművesként dolgozó Pintér István éppen hazafelé tartott, amikor az előtte, lassan haladó autó belekezdett a veszélyes manőverbe. A férfi akkor elmondta, a lassú haladás egyáltalán nem szokatlan, a kanyargós szakaszon ugyanis sok turista lassan vezet és élvezik a táj látványát. A Pintér Istvánnal történt eset során viszont nem erről volt szó. 

Fékezgetett, igazából nem is tudtam mire vélni a dolgot 

– magyarázta akkor férfi, akinek a járművében található fedélzeti kamera mindent felvett. Így a videón az is látszik, ahogy a Skoda sofőrje lehúzza az ablakot. 

Próbált leszorítgatni, meg egy valamilyen rendőrségi papírt lobogtatott, de olyan papírt még soha nem láttam egy rendőrnél se, még a tévében sem, úgyhogy biztosan nem rendőr volt 

– tette hozzá. További részletek ebben a cikkünkben.

(Kiemelt képünk BpiAutósok.hu videorészlet)