Mintha bunkert vagy mélyépítésű lakást építene az Orbán-család a hatvanpusztai birtokon, amit papíron Mészáros Lőrinc bérel

2019. szeptember 19., 09:03

Szerző:

Sportrepülőjével szállt a Fejér megyei Hatvanpuszta birtoka fölé Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, és idén júliusi akciójához hasonlóan újabb fotókat készített a papíron Orbán Viktor miniszterelnök apja, idősebb Orbán Győző cégének tulajdonában lévő majorságról. A birtokot hivatalosan Mészáros Lőrinc, a kormányfő felcsúti jóbarátja bérli, állítása szerint azért, hogy ott tartsa mezőgazdasági gépeit. A gyakorlatban azonban Orbán Viktor és családja is gyakran látogatja a hatvanpusztai majorságot, ahol Hadházy friss fotói alapján jóval több minden épül a föld alatt, mint ami kívülről látszik.

A két hónappal ezelőtti képekhez képest nagy változások látszanak a felvételeken. Hadházy Facebook-bejegyzésében azt írta, az eddig is óriási gödör (ami Hadházy megfogalmazása szerint akár bunker, wellnes részleg, mélygarázs és pince is lehet) még nagyobb lett. Továbbá már részben állnak a falak és a gerendák is, továbbá láthatóan lift is épül, ami az istálló előtti épületből látszik.

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.