Hamarosan a Szabadság térre érkezik a Pride-vonulás

több mint tízezren vonulnak jelenleg is a 27. Budapest Pride meneten.

2022. július 23., 16:24

Szerző:

Megkezdődött szombat délután a 27. Budapest Pride programsorozat záró rendezvénye, a felvonulás, amelyet idén a „Vedd vissza a jövőd!” szlogennel hirdettek meg.

Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a XIII. kerületi Dráva utca és a Carl Lutz rakpart találkozásánál gyülekeztek, onnan indult el a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás a Szabadság térre.

A menet a tervek szerint végig halad a Duna mentén a Margit hídig, majd tovább a Parlement mellett, az alsó rakpartokon, utána a Zoltán utcán keresztül érkezik meg a Szabadság térre.

A menetben az emberek szivárványszínű, európai uniós zászlókat lobogtatva énekelnek és táncolnak a dübörgő zenére. A menetet több mint tíz platós teherautó kíséri, ezeken résztvevők táncolnak.

Több ellenzéki párt, az MSZP, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt saját járművel vesz részt a felvonuláson.

(Kiemelt kép: Budapest Pride, Facebook)

A bevételek növelése és a kiadások csökkentése érdekében vezet be új intézkedéseket ősztől a helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó, városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. Pécsen – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a nyári táborokhoz kapcsolódó szülői panaszok miatt.